Stråh Handelsträdgård

Logo@2x

Smörgåskrasse-vitaminrikt och gott!

Årets första sådd hos mig blev smörgåskrasse. En snabbväxande kryddväxt som används på samma sätt som groddar, på smörgås, i sallader m.m. God och vitaminrik även under den mörka årstiden. Enkel att så och kan sås inomhus hela året, i skålar med vått papper eller på tunn bädd med såjord. Gror snabbt, redan efter ett dygn kan man njuta av att det grott och spirar! En vecka efter sådd kan man som regel börja "skörda".

Som den lite otåliga person jag är så tycker jag om att så saker som gror och växer snabbt, då är smörgåskrassen exemplarisk att börja året med! Eventuellt hinner man odla lite på sitt tålamod under tiden så man tar itu med de mer tidskrävande sådderna efteråt..

I butiken har vi Lord Nelsons frösortiment, nytt för i år är att vi även har Lord Nelsons organiska fröer!

 

/Sofie

Läs också:

Bio Balans

Nu hittar du Bio Balans hos Stråh! Bio Balans är ett naturligt medel för gödning av rosor, klematis, pioner mm. Stärker även dina krukväxter! Bio Balansen bidrar till en frisk och fräsch jord som också blir motståndskraftig mot tex svampangrepp.

Läs mer »

Fantastisk fjärilsväxt!

Buddlejan, Fjärilsbusken eller Syrenbuddleja som den också kallas, har kommit i blom! Finns i vitt, rosa, blått och en mörkt lila. Snabbväxande buske med upprätt växtsätt och bågböjda grenar. Blir ca 2 m hög och lika bred. Smala silvergröna blad har den och blomklasarna är 20-30 cm långa. Blommar i juli-augusti. Den trivs i ett soligt skyddat läge, på varm, näringsrik och mullrik jord. På våren beskär man den ner till frisk ved.

Läs mer »

Att vattna i torkan?

När det är så här extremt torrt och varmt så måste vi hjälpa våra trädgårdar lite på traven samtidigt som vi måste vara rädda om våra vattennivåer.

Läs mer »

Purpurkatalpa

Även om det är vårt första år på Stråh, så tycker vi ändå att vi har lite ”nyheter”. Som Purpurkatalpan, Catalpa x erubescens. Helt fantastisk med sina nyutslagna mörkt purpurfärgade blad!

Läs mer »