Stråh Handelsträdgård

Logo@2x

Den maffiga Kejsarkronan är omtyckt av fjärilar och bin pga de stora mängder nektar som den producerar. Samtidigt har den en doft som verkar avskräckande på sorkar och rådjur. Även andra växter som står intill Kejsarkronan kan på så vis få vara ifred.

Löken planteras i september-oktober. En lök från kejsarkrona har en liten ingröpning i mitten, vilket är helt normalt. Det är där den gamla stjälken satt innan den vissnade ner. Hålet på löken ska peka snett uppåt vid plantering, så att vatten inte kan bli stående i hålet. Sätt lökarna djupt ca 20-30 cm och 30 cm mellan lökarna. Lägg gärna lite benmjöl i planteringsgropen.

Kejsarkrona trivs bäst i soligt och vindskyddat läge. Den fungerar på de flesta jordar så länge det är väldränerat, och älskar om det är lätt kalk- och lerhaltigt. Den rena arten klarar att övervintra på friland upp till zon 5.

Nu erbjuder vi 3 st Kejsarkronalökar för 9,90 € (ord. pris 15,75€)

Tidigare nyhetsinlägg

Pelargoner på tillväxt!

Även i år driver vi upp sommarblommor i vårt växthus! Pelargoner, petunior och lobelia i både krukor och amplar. Det är ett tidskrävande arbete då allt görs på ”gammaldags sätt” men i gengäld får vi vackra och kraftiga blommor.

Läs mer »

Årets frön är här!

Nu har vi Nelsons frösortiment och ekologiska fröer i butiken! Det finns även drivhus, briketter, jordtermometrar och andra tillbehör. Givetvis även Rölundas såjord!

Läs mer »

Stolta återförsäljare av Lilldal 2:10

Lilldal 2:10 är ett koncept som förenar ett konkret behov av praktiska och hållbara arbetskläder med stil och estetik. Visionen är att genom smart design skapa trädgårdskläder som känns självklara att bära vare sig man arbetar i trädgården eller inte.

Läs mer »

LÖKARNA ÄR HÄR!!

Årets lökar är här! Narcisser, tulpaner, Kejsarkrona (som både rådjur och sorkar skyr, perfekt!), amaryllisar, kungsängslilja, snödroppar, krokusar och många fler. Välkomna in och frossa loss bland lökarna! Vardagar 10-17 Lördag 10-14  

Läs mer »

Sparrmania Africana, Rumslind

Rumslind, Sparrmania Africana, så snygg och tillför höjd och fräschör inomhus! Med sina stora, ludna och vackra blad drar den blicken till sig. Helst står den i ett ljust fönster, men inte i direkt solljus. Håll jorden fuktig, men inte blöt. Snygg så det förslår, och här på Stråh går vi alla och sneglar på den!

Läs mer »

Stråh har blivit med blomsterbutik!

Vi är så glada över att välkomna Gerd i vårt gäng! Blomstallet ingår sedan 01.07.2018 i Stråh Handelsträdgård. Det här innebär att vi kan erbjuda våra kunder både trädgårdsväxter, krukväxter och snittblommor.

Läs mer »