Stråh Handelsträdgård

Logo@2x

Även i år driver vi upp sommarblommor i vårt växthus! Pelargoner, petunior och lobelia i både krukor och amplar. Det är ett tidskrävande arbete då allt görs på "gammaldags sätt" men i gengäld får vi vackra och kraftiga blommor. I år kommer ni att hitta några nya sorter i vårt sortiment!

Nu står hela växthuset fullt med sticklingar på tillväxt, det är det första som möter oss när vi kommer in genom dörren varje dag! En härlig känsla sprider sig i kroppen när man får gå där och mysa med en kaffekopp i handen. En lite trött känsla kan sprida sig i ryggen när alla sticklingar ska knoppas, plockas och pysslas med..

Det är ett gediget arbete att utföra och vi gör allt för hand. Innan sticklingarna kommer hem så förbereder vi växthuset med lumpmattor på borden, fyller alla krukor och amplar med jord och täcker in dem så att fukten bibehålls. När sticklingarna kommer så sätter vi dem i krukor och amplar, radar ut rätt antal på rätt bord. Allt görs för hand, så det tar sin lilla stund! Nu står de där och ska rota sig, vilket för oss innebär att dagligen kontrollera så att de är tillräckligt fuktiga (inte för torra och inte för våta) och att temperaturen är rätt. I det här skedet ska också alla blomknoppar plockas bort så att kraften sätts på att rota sig och inte på att blomma. När sticklingarna rotat sig och tillväxten tagit fart, då ska de toppas för hand (istället för att retarderas med kemiska medel) så att de blir kraftiga plantor. Än är det mycket arbete kvar innan de är tillräckligt stora och fina för att plockas fram till försäljning!

Alla våra sticklingar är planterade i Rölundas yrkesodlarjord, den optimala jorden för växter som behöver prestera mycket under en säsong. Yrkesodlarjorden finns givetvis också till försäljning i butiken, 50 l för 12€.

Tidigare nyhetsinlägg

Årets frön är här!

Nu har vi Nelsons frösortiment och ekologiska fröer i butiken! Det finns även drivhus, briketter, jordtermometrar och andra tillbehör. Givetvis även Rölundas såjord!

Läs mer »

Stolta återförsäljare av Lilldal 2:10

Lilldal 2:10 är ett koncept som förenar ett konkret behov av praktiska och hållbara arbetskläder med stil och estetik. Visionen är att genom smart design skapa trädgårdskläder som känns självklara att bära vare sig man arbetar i trädgården eller inte.

Läs mer »

LÖKARNA ÄR HÄR!!

Årets lökar är här! Narcisser, tulpaner, Kejsarkrona (som både rådjur och sorkar skyr, perfekt!), amaryllisar, kungsängslilja, snödroppar, krokusar och många fler. Välkomna in och frossa loss bland lökarna! Vardagar 10-17 Lördag 10-14  

Läs mer »

Sparrmania Africana, Rumslind

Rumslind, Sparrmania Africana, så snygg och tillför höjd och fräschör inomhus! Med sina stora, ludna och vackra blad drar den blicken till sig. Helst står den i ett ljust fönster, men inte i direkt solljus. Håll jorden fuktig, men inte blöt. Snygg så det förslår, och här på Stråh går vi alla och sneglar på den!

Läs mer »

Stråh har blivit med blomsterbutik!

Vi är så glada över att välkomna Gerd i vårt gäng! Blomstallet ingår sedan 01.07.2018 i Stråh Handelsträdgård. Det här innebär att vi kan erbjuda våra kunder både trädgårdsväxter, krukväxter och snittblommor.

Läs mer »