Stråh Handelsträdgård

Logo@2x

Nu har vi fått hem sättpotatis och sättlök! Sortimentet är som följer:

Sättpotatis, säljs på lösvikt eller i 10 kg/säck.

Timo  3,40€/kg

Timo är den mest populära tidiga potatisen på finländska matbord. Den är bland de första potatissorterna som skördas i Finland varje säsong. Timos kokkvalitet är god och den har en låg stärkelsehalt. Timo har ett tunt skal och bör därför hanteras varsamt.

Solist  3,40€/kg

Solist är en nykomling bland finländsk tidig potatis. I övriga norden och i Tyskland är Solist en mycket populär sort. Vi rekommenderar varmt att du provar denna smakrika, vackert formade potatis.

Siikli  3,40€/kg

Den ovalt formade Siikli är en sommar- och höstpotatis som lämpar sig för många ändamål. Det är en fast kokpotatis, som även passar bra i sallader och lådor.

Annabelle  3,40€/kg

Smakrik och fast, en av finländarnas, mest populära potatissorter. Det är en sort som ger en god skörd och som tål hantering väl. Efter kokning hålls Annabelle länge utan att mörkna eller bli grå. Annabelle lämpar sig utmärkt som kokpotatis, klyftpotatis och till sallader.

Rosamunda  3,40€/kg

Stor, oval potatissort med rött skal och vitt mjöligt kött. God kvalitet för bakpotatis och mos.

Marabel EKO  5,70€/kg

En mycket bra universalpotatis. Den är smaklig, ger god skörd och är lös i konsistens. Marabel är en utmärkt kokpotatis, men det lönar sig att prova göra mos av den.

 

Av sättlöken finns: röd, gul, silver, schalotten och vitlök. Sättlöken finns i 250 g/påsar.

 

Tidigare nyhetsinlägg

Planteringslådor med långtidsbevattning

Nu finns planteringslådor med långtidsbevattning att köpa hos oss! De lämpar sig utmärkt för tex gravar. Lådorna är miljövänligt tillverkade och 100% återvinningsbara. De minimerar den totala vattenförbrukningen, gödslingsbehovet samt urlakning av mark i och runt gravplatsen. Givetvis minskar också skötselbehovet enormt!

Läs mer »

Biokol-en fantastisk jordförbättrare

Sedan urminnes tider har man använt träkol för att förbättra jordens egenskaper. Träkol bryts inte ner utan ligger kvar i jorden i många hundar år. Kolen har en förmåga att lagra såväl vatten som näring tills växten behöver det. Genom användning av träkol som jordförbättring åstadkommer man även en lagring av luftens koldioxid i marken. Storskalig användning har därför en positiv påverkan på såväl växtligheten som klimatet. Biokol är en blandning av träkol och hönsgödselkompost. Biokol används för allmän jordförbättring av ler- och sandjordar. Hos oss hittar ni Rölundas Biokol, 40 l, för 14€. Välkomna!

Läs mer »

Gerd berättar om sitt projekt i Ålands radio!

Idag har Anki från Ålands radio besökt Gerd i hennes köksträdgårdsprojekt. Missade ni det i morse så kan ni lyssna på det här! Gerd pratar om sina favoritämnen, anläggning, jordförbättring och sina visioner.   https://alandsradio.ax/gomorron/gerd-har-vision-optimala-kokstradgarden

Läs mer »

Pelargoner på tillväxt!

Även i år driver vi upp sommarblommor i vårt växthus! Pelargoner, petunior och lobelia i både krukor och amplar. Det är ett tidskrävande arbete då allt görs på ”gammaldags sätt” men i gengäld får vi vackra och kraftiga blommor.

Läs mer »

Årets frön är här!

Nu har vi Nelsons frösortiment och ekologiska fröer i butiken! Det finns även drivhus, briketter, jordtermometrar och andra tillbehör. Givetvis även Rölundas såjord!

Läs mer »

Stolta återförsäljare av Lilldal 2:10

Lilldal 2:10 är ett koncept som förenar ett konkret behov av praktiska och hållbara arbetskläder med stil och estetik. Visionen är att genom smart design skapa trädgårdskläder som känns självklara att bära vare sig man arbetar i trädgården eller inte.

Läs mer »

LÖKARNA ÄR HÄR!!

Årets lökar är här! Narcisser, tulpaner, Kejsarkrona (som både rådjur och sorkar skyr, perfekt!), amaryllisar, kungsängslilja, snödroppar, krokusar och många fler. Välkomna in och frossa loss bland lökarna! Vardagar 10-17 Lördag 10-14  

Läs mer »