Stråh Handelsträdgård

Logo@2x

Nu har vi fått hem sättpotatis och sättlök! Sortimentet är som följer:

Sättpotatis, säljs på lösvikt eller i 10 kg/säck.

Timo  3,40€/kg

Timo är den mest populära tidiga potatisen på finländska matbord. Den är bland de första potatissorterna som skördas i Finland varje säsong. Timos kokkvalitet är god och den har en låg stärkelsehalt. Timo har ett tunt skal och bör därför hanteras varsamt.

Solist  3,40€/kg

Solist är en nykomling bland finländsk tidig potatis. I övriga norden och i Tyskland är Solist en mycket populär sort. Vi rekommenderar varmt att du provar denna smakrika, vackert formade potatis.

Siikli  3,40€/kg

Den ovalt formade Siikli är en sommar- och höstpotatis som lämpar sig för många ändamål. Det är en fast kokpotatis, som även passar bra i sallader och lådor.

Annabelle  3,40€/kg

Smakrik och fast, en av finländarnas, mest populära potatissorter. Det är en sort som ger en god skörd och som tål hantering väl. Efter kokning hålls Annabelle länge utan att mörkna eller bli grå. Annabelle lämpar sig utmärkt som kokpotatis, klyftpotatis och till sallader.

Rosamunda  3,40€/kg

Stor, oval potatissort med rött skal och vitt mjöligt kött. God kvalitet för bakpotatis och mos.

Marabel EKO  5,70€/kg

En mycket bra universalpotatis. Den är smaklig, ger god skörd och är lös i konsistens. Marabel är en utmärkt kokpotatis, men det lönar sig att prova göra mos av den.

 

Av sättlöken finns: röd, gul, silver, schalotten och vitlök. Sättlöken finns i 250 g/påsar.

 

Tidigare nyhetsinlägg

Pelargoner på tillväxt!

Även i år driver vi upp sommarblommor i vårt växthus! Pelargoner, petunior och lobelia i både krukor och amplar. Det är ett tidskrävande arbete då allt görs på ”gammaldags sätt” men i gengäld får vi vackra och kraftiga blommor.

Läs mer »

Årets frön är här!

Nu har vi Nelsons frösortiment och ekologiska fröer i butiken! Det finns även drivhus, briketter, jordtermometrar och andra tillbehör. Givetvis även Rölundas såjord!

Läs mer »

Stolta återförsäljare av Lilldal 2:10

Lilldal 2:10 är ett koncept som förenar ett konkret behov av praktiska och hållbara arbetskläder med stil och estetik. Visionen är att genom smart design skapa trädgårdskläder som känns självklara att bära vare sig man arbetar i trädgården eller inte.

Läs mer »

LÖKARNA ÄR HÄR!!

Årets lökar är här! Narcisser, tulpaner, Kejsarkrona (som både rådjur och sorkar skyr, perfekt!), amaryllisar, kungsängslilja, snödroppar, krokusar och många fler. Välkomna in och frossa loss bland lökarna! Vardagar 10-17 Lördag 10-14  

Läs mer »

Sparrmania Africana, Rumslind

Rumslind, Sparrmania Africana, så snygg och tillför höjd och fräschör inomhus! Med sina stora, ludna och vackra blad drar den blicken till sig. Helst står den i ett ljust fönster, men inte i direkt solljus. Håll jorden fuktig, men inte blöt. Snygg så det förslår, och här på Stråh går vi alla och sneglar på den!

Läs mer »

Stråh har blivit med blomsterbutik!

Vi är så glada över att välkomna Gerd i vårt gäng! Blomstallet ingår sedan 01.07.2018 i Stråh Handelsträdgård. Det här innebär att vi kan erbjuda våra kunder både trädgårdsväxter, krukväxter och snittblommor.

Läs mer »