Stråh Handelsträdgård

Logo@2x

Den Trötta Trädgårdsmästarens Tröst

Nepeta x faassenii, kantnepeta, torktålig, lättodlad och tacksam. Grå ludna blad och ljust lila blommor. Hela växten har en mycket speciell doft, vilken tilltalar katter. En trevlig fjärilsväxt.

Hos mig kallas den ”Trötta Trädgårdsmästarens Tröst” av den enkla anledningen att det är den jag gräver upp lite av och flyttar på till nyuppkomna håligheter när tiden, fantasin, eller kanske energin, tryter. Håligheter uppstår lite titt som tätt när någon hund valt att gräva en grop för att gömma något, eller sig själv, i. Tur att jag har mycket kantnepetor i min trädgård! Kantnepetor har vi givetvis på Stråh, i flera sorter.

/Sofie

Läs också:

Bio Balans

Nu hittar du Bio Balans hos Stråh! Bio Balans är ett naturligt medel för gödning av rosor, klematis, pioner mm. Stärker även dina krukväxter! Bio Balansen bidrar till en frisk och fräsch jord som också blir motståndskraftig mot tex svampangrepp.

Läs mer »

Fantastisk fjärilsväxt!

Buddlejan, Fjärilsbusken eller Syrenbuddleja som den också kallas, har kommit i blom! Finns i vitt, rosa, blått och en mörkt lila. Snabbväxande buske med upprätt växtsätt och bågböjda grenar. Blir ca 2 m hög och lika bred. Smala silvergröna blad har den och blomklasarna är 20-30 cm långa. Blommar i juli-augusti. Den trivs i ett soligt skyddat läge, på varm, näringsrik och mullrik jord. På våren beskär man den ner till frisk ved.

Läs mer »

Att vattna i torkan?

När det är så här extremt torrt och varmt så måste vi hjälpa våra trädgårdar lite på traven samtidigt som vi måste vara rädda om våra vattennivåer.

Läs mer »

Purpurkatalpa

Även om det är vårt första år på Stråh, så tycker vi ändå att vi har lite ”nyheter”. Som Purpurkatalpan, Catalpa x erubescens. Helt fantastisk med sina nyutslagna mörkt purpurfärgade blad!

Läs mer »