Stråh Handelsträdgård

Logo@2x

Gerd anlägger köksträdgård!

Här ska det skapas en köksträdgård av rejäla mått! 200 m2 med viltstängsel runt alltihop för att få ha grödorna ifred.

Just nu avverkas skogen och alla stubbar ska grävas upp med hjälp av en stor grävmaskin.

  

Då det är gammal lövskog så visar det sig glädjande nog att jordmånen är så bra den kan bli, ca 60 cm fin jord! Guldläge för att anlägga en köksträdgård på platsen. Visionen är att odla matnyttigheter såsom tex potatis, morötter, lök, ärtor, bönor, sallad och lite kökskryddor.

Än är det mycket arbete kvar men följ gärna projektet här på bloggen!

/Gerd

Läs också:

Bio Balans

Nu hittar du Bio Balans hos Stråh! Bio Balans är ett naturligt medel för gödning av rosor, klematis, pioner mm. Stärker även dina krukväxter! Bio Balansen bidrar till en frisk och fräsch jord som också blir motståndskraftig mot tex svampangrepp.

Läs mer »

Fantastisk fjärilsväxt!

Buddlejan, Fjärilsbusken eller Syrenbuddleja som den också kallas, har kommit i blom! Finns i vitt, rosa, blått och en mörkt lila. Snabbväxande buske med upprätt växtsätt och bågböjda grenar. Blir ca 2 m hög och lika bred. Smala silvergröna blad har den och blomklasarna är 20-30 cm långa. Blommar i juli-augusti. Den trivs i ett soligt skyddat läge, på varm, näringsrik och mullrik jord. På våren beskär man den ner till frisk ved.

Läs mer »

Att vattna i torkan?

När det är så här extremt torrt och varmt så måste vi hjälpa våra trädgårdar lite på traven samtidigt som vi måste vara rädda om våra vattennivåer.

Läs mer »

Purpurkatalpa

Även om det är vårt första år på Stråh, så tycker vi ändå att vi har lite ”nyheter”. Som Purpurkatalpan, Catalpa x erubescens. Helt fantastisk med sina nyutslagna mörkt purpurfärgade blad!

Läs mer »