Stråh Handelsträdgård

Logo@2x

Nu gick startskottet för sådden!

Det är något speciellt med att så! Speciellt den där första sådden på året. När man gör allting så minutiöst noga, fyller pluggbrätten, skriver små lappar, daterar och antecknar fint i bokstavsordning, sprayar och täcker in sådden. Och sen vareviga dag (nästan timme?!) otåligt kikar om det inte börjat gro än. Mysigt, tycker vi!

Igår botaniserade vi bland fröpåsarna och enades om några favoriter som vi startade med. Det blev förstås tomater i olika sorter, chili, machésallat, klockranka och så drog vi en liten rövare och sådde lobelia också. Idag har undertecknad tittat till pluggbrättena tre gånger redan..

Vi valde att så i stadiga pluggbrätten och självklart använder vi oss av Rölundas suveräna Såjord!

I butiken finns, förutom frön, drivhus, torvbriketter, spraykannor, örtsaxar, handskar, sticketiketter, såjord, ekojord, Bio Bact näring och allt annat man kan tänkas behöva!

 

Välkomna in!

/Sofie

Läs också:

Bio Balans

Nu hittar du Bio Balans hos Stråh! Bio Balans är ett naturligt medel för gödning av rosor, klematis, pioner mm. Stärker även dina krukväxter! Bio Balansen bidrar till en frisk och fräsch jord som också blir motståndskraftig mot tex svampangrepp.

Läs mer »

Fantastisk fjärilsväxt!

Buddlejan, Fjärilsbusken eller Syrenbuddleja som den också kallas, har kommit i blom! Finns i vitt, rosa, blått och en mörkt lila. Snabbväxande buske med upprätt växtsätt och bågböjda grenar. Blir ca 2 m hög och lika bred. Smala silvergröna blad har den och blomklasarna är 20-30 cm långa. Blommar i juli-augusti. Den trivs i ett soligt skyddat läge, på varm, näringsrik och mullrik jord. På våren beskär man den ner till frisk ved.

Läs mer »

Att vattna i torkan?

När det är så här extremt torrt och varmt så måste vi hjälpa våra trädgårdar lite på traven samtidigt som vi måste vara rädda om våra vattennivåer.

Läs mer »

Purpurkatalpa

Även om det är vårt första år på Stråh, så tycker vi ändå att vi har lite ”nyheter”. Som Purpurkatalpan, Catalpa x erubescens. Helt fantastisk med sina nyutslagna mörkt purpurfärgade blad!

Läs mer »